Maarit Lalli is a Finnish director, screenwriter and producer.

Lalli's first feature film Almost 18 won the Jussi Award, the Finnish equivalent of the Oscars, for best screenplay, best film and best director in 2013.

Maarit Lalli

Ennen ensimmäistä pitkää elokuvaansa, Kohta 18, Maarit on ohjannut lukuisia palkittuja lyhytelokuvia. Maarit on myös käsikirjoittanut YLE TV 1:n Kotikatua ja ohjannut MTV 3:n Käenpesä- ja Sydänjää tv-sarjoja.

Filmography

Short films:

KOVAT MIEHET, A Stone Left Unturned, (1999, 20 min)

Lyhytelokuva isästä ja pojasta, perisuomalaisesta uhmasta ja jääräpäisyydestä 1990-luvun lopun maalaismaisemassa. Tässä suhteessa ei valiteta, ei anneta periksi eikä ainakaan myönnetä.

Käsikirjoitus: Leo Viirret
Tuotanto: Sputnik Oy/Aki Kaurismäki

Elokuva on Maarit Lallin ensimmäinen ammattiohjaus. Se voitti lukuisia palkintoja ympäri maailmaa ja oli vuonna 2000 European Film Academyn yksi ehdokas vuoden parhaaksi lyhytelokuvaksi.

RIPPEITÄ, Remnants (1999, 5 min)

Elokuva nuoresta perheestä hetkellä, jolloin rakkaudesta on rippeet jäljellä. Elokuva on rakkaudentunnustus eron hetkellä naiselta miehelle.

Käsikirjoitus: Maarit Lalli
Tuotanto: Gnu Films Oy / Anna Heiskanen, Kimmo Helistö, Tero Jartti

Rippeitä-käsikirjoitus valittiin toteutettavaksi osana ”Lyhyesti Helsinki kulttuuripääkaupunki 2000” - hanketta.

LEGIO, Legio (1997, 8 min)

Legio on elokuva sotilaista, joiden elämäntehtävänä on kantaa ovea. Eräänä aamuna mukaan pestautuu alokas, josta muut eivät järin innostu.

Käsikirjoitus: Maarit Lalli
Tuotanto: Taideteollinen korkeakoulu

Maarit Lallin ensimmäinen oma koulutyö. Perustuu Maaritin näkemään uneen roomalaisista sotilaista. Voitti Tampereen elokuvajuhlilla Napinpainajat- palkinnon pimeimmäistä kotimaisesta lyhytelokuvasta.

SUOJAVIIVA, Axis, (1995, 10 min)

Komedia, joka erottelee pulkat ahkioista. Se on elokuva elokuvassa, elokuva elokuvakoulussa. Elokuvaopiskelijat ironisoivat sekä itseään että saamaansa opetusta. Ja siinä samassa hieman suomalaisen elokuvakoulutuksen menneisyyttäkin. Vieraileva ohjaaja Krzysztof Kiešlowski hytisee cameoroolissa.

Tuotanto: Taideteollinen korkeakoulu

Maarit Lallin ja elokuvataiteen osaston vuosikurssin ihka ensimmäinen yhteinen elokuva, joka sai alalla kulttielokuvan maineen.

JÄRVI, The Lake (2006, 9 min)

Kesäyön sydänhetkenä sisarukset Henna ja Mailis soutelevat järvellä. Henna on hukannut järveen jotain, mikä pitäisi saada takaisin.

Käsikirjoitus: Laura Arpalahti
Tuotanto: Lasihelmi Oy / Jarmo Lampela

Järvi sai Kettupäivien Kunniamaininnan vuonna 2006

KEINU KANSSAIN, Sway with me (2009, 29 min)

15-vuotias Niko aikoo väärentää äitinsä nimikirjoituksen TET-kaavakkeeseen ja viettää työelämääntutustumisviikon kotonaan mopokorttikokeeseen harjoitellen. Käry käy, suunnitelmiin tulee muutos ja Niko joutuu lähtemään oikeisiin töihin.

Käsikirjoitus: Maarit Lalli
Tuotanto: Lasihelmi Oy / Jarmo Lampela

Keinu kanssain voitti palkintoja mm. Arktista vimmaa 2010 ja Artova 2011 -festivaaleilla.

SAAREN VANGIT, Prison and Paradise (2002, 57 min)

Saaren vangit kertoo huikein kuvin Helsingin edustan linnoitussaaren nykypäivästä. Suomenlinna on museoalue, liki tuhannen ihmisen kotikylä, mutta myös vankilasaari. Se on ikuinen työmaa, jonka historiaan päähenkilöt jättävät oman jälkensä. Elokuva kertoo vanhuksen, lapsen, vangin, italialaisen taiteilijan ja edesmenneen papin rouvan suhteesta saareen: joku tulee jäädäkseen, toinen ei kestä muutamaa kuukauttakaan.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Maarit Lalli ja Anu Kuivalainen
Tuotanto: GNUfilms Oy

KOHTA 18, Almost 18

Pitkä näytelmäelokuva.

Katso kaikki tuotannot

KOHTA 18 TV-SARJA

4-osainen tv-sarja.

Katso kaikki tuotannot