Tiistaina, 9. syyskuuta 2014

Ylen kolme tv-ohjelmaa, kolme radio-ohjelmaa ja yksi nettisivusto ehdolle Prix Europaan

pe2014_nominated_for_rgbTelevisiodokumenttien sarjassa voitosta kilpailee Laulu koti-ikävästä, jonka on ohjannut Mika Ronkainen. Kyseessä on Klaffi Tuotannot Oy:n ja Ylen yhteistuotanto. Dokumentti esitettiin Yle TV1 -kanavalla 6.1.2014.

Parhaan tv-fiktion palkintoa tavoittelee Maarit Lallin elokuvaan perustuva sarja, Kohta 18. Sarja on esitetty Yle TV2-kanavalla 5.3.2014 ja se on Huh-Huh Filmin ja Ylen yhteistuotanto. Ohjaajana toimi Maarit Lalli.

Television ajankohtaisohjelman sarjassa kilpailee Kasvot Syyrian sodalle. Valokuvaajana Niklas Meltio. Ohjaajat Ari Lehikoinen ja Vesa Toijonen. Ohjelman on tuottanut Ylen Asiaohjelmat ja se on esitetty Yle TV1:llä 14.11.2013.

Online-kategorian voitosta kilpailee Ylen toimittajien Me tiedämme missä asut -projekti. Työryhmään kuuluvat Hannele Valkeeniemi, Aki Kekäläinen, Jarkko Ryynänen,Juha Kiiskinen, Oskari Blomberg, Lassi Seppälä, Marko Hietikko ja Sanna Ukkola.

Radiofiktion kategoriassa voittoa tavoittelee Barnens korståg. Käsikirjoitus Gunilla Hemming ja ohjaus Marina Meinander, tuottaja Camilla Thelestam. Esitetty Yle Radio Vegalla 26.2.2014.

Radion musiikkiohjelmien sarjassa kilpailee kuunnelma Pimeän nimi. Ohjaus ja äänisuunnittelu Tiina Luoma. Käsikirjoituksen on tehnyt Pipsa Lonka. Sävellys ja pianisti: Gustav Nyström. Näyttelijät: Antti Holma, Minna Kivelä, Johannes Luoma,Lauri Tilkanen ja Jukka Voutilainen. Tuottajana toimi Pekka Savolainen. Kuunnelma on esitetty Yle Radio 1:ssä 18.5.2014.

Radioateljeen dokumentti Äiti, Alzheimer ja America – elämä laillisessa laittomuudessakilpailee radiodokumenttien sarjassa. Sen on tuottanut Harri Huhtamäki ja teknisen toteutuksen on tehnyt Tuomas Norvio. Kertojina ovat autenttisten äänien lisäksi Minna Haapkylä, Heidi Krohn ja Antti Reini. Äänimaisemamusiikin ovat tehneet Harri Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio ja Tapani Rinne. Dokumentti esitetään Yle Radio1:ssä 12.9.2014.

Tämän vuoden Prix Europaan ilmoitettiin yli 650 tuotantoa 35 maasta. Palkinnot jaetaan Berliinissä 24.10.2014.

Lähde: YLE