Perjantaina, 30. joulukuuta 2016

KUUDES KERTA on Suomi 100 -juhlaohjelman ensimmäinen fiktioelokuva

Kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin (Kohta 18, 2012) ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Kuudes kerta on mukana Suomi 100 -ohjelmassa. Viihdyttävä ja raikas nykyaikainen elokuva tämän päivän Suomesta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 6.1.2017. Kuudes kerta on siis Suomen itsenäisyyden ja kotimaisen kulttuurin juhlavuoden ensimmäinen virallinen Suomi 100 -fiktioelokuva.

Suomalaisen kulttuurin juhlaa elokuvassa edustaa myös sivuosaesittäjä Dick Idman, jolle tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi tämän vuoden itsenäisyyspäivänä merkittäville kotimaisille taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille annettavan Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitalin.

Elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistönvälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei osaa sanoa ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Sivuosia elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman. Elokuvassa on mukana myös lukuisia muita nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman, Anna-Maija Tuokko ja Paavo Kinnunen.

Kuudes kerta –elokuvasta on nyt julkaistu myös toinen traileri: http://youtu.be/E2QzppC8I14

Facebook: www.facebook.com/kuudeskerta

Kuudes kerta ja Suomi 100 – www.suomifinland100.fi/project/kuudes-kerta