Keskiviikkona, 19. lokakuuta 2016

Kuudes kerta elokuvan juliste julkaistu

untitled

Tiedote lehdistölle 19.10.2016

KUUDES KERTA -elokuvasta julkaistaan juliste ja lisää valokuvia

Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi yhdessä valkokankailla 6.1.2017

 

Kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin (Kohta 18, 2012) ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Kuudes kerta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 6.1.2017. Nyt julkaistaan elokuvan juliste ja lisää valokuvia. Löydät julkaisuvapaan materiaalin latauslinkit ja elokuvan synopsiksen tämän tiedotteen lopusta.

Kuudes kerta -elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistövälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei osaa sanoa ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Pihla Viitalan näyttelemä keski-iän kynnyksellä elävä Annika on naisroolina harvinainen.

– Annikan perhe-elämä ei ole onnistunut suunnitelmien mukaan ja Rickystä tulee hänelle pakokeino uupuneesta parisuhteesta ja elämästä, kuvailee Viitala roolihahmoaan.

– On harvinaista saada tehdä naisrooli, joka ei istu muottiin ja oletusarvoihin.

Sulava kiinteistönvälittäjä Rickyn rooli on ollut Antti Luusuaniemelle mielenkiintoinen työ.

– Rickyn ja Annikan seksuaalinen vetovoima toisiaan kohtaan on huumaavaa, mutta jatkuessaan se tuhoaa molemmat, Luusuaniemi pohtii.

– Tämän ristiriidan näytteleminen oli erittäin mielenkiintoista ja haastavaa.

Kuudes kerta tuo yhteen kaksi ihmistä, joilla on kohtaamisilleen selvät säännöt: seksiä, ei tunteita. Ainoana vaatimuksena on rehellisyys. Miten käy, kun vietti alkaa hallita ihmistä, eikä ihminen viettiä? Mitä tapahtuukaan, kun totuus saa toivomaan, että olisi sittenkin ollut parempi elää valheessa?

– Minua kiinnostaa ihminen. Valinnat ilman moralisointia. Millainen on maailmankuva ihmisellä, jolle valhe on yhtäläisen arkipäiväinen asia, kuin esimerkiksi tuoli? Minkälaisten lasien läpi hän näkee todellisuuden vai näkeekö hän sen nimenomaan ilman laseja? pohtii ohjaaja Lalli elokuvansa teeman taustoja.

– Haluan tällä elokuvalla päästää katsojan sukeltamaan maailmaan, ihmisen ytimeen, jota arkipäivässä ei suurimmalla osalla ole aikaa pohtia. Johonkin, jota meissä kaikissa on.

Sivuosia elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman. Elokuvassa on mukana myös lukuisia muita nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman, Anna-Maija Tuokko ja Paavo Kinnunen.

Kuudes kerta on lehdistön nähtävissä Helsingissä neljästi ennen ensi-iltaansa. Tammikuun alussa järjestetään lehdistötilaisuus, jossa elokuvan tekijät ovat haastateltavissa. Ohjaaja ja pääosanäyttelijät antavat marras-joulukuun aikana haastatteluita myös Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Vaasassa, Lahdessa, Porissa ja Hämeenlinnassa. Näistä tilaisuuksista tiedotetaan tarkemmin paikallisesti. Kutsuvierasensi-iltaa juhlitaan Helsingissä jo kuukausi ennen elokuvateatteriensi-iltaa.