Ajankohtaista

Maanantaina, 2. tammikuuta 2017

SES:n kehittelytukea NOKIA – made in Finland –elokuvalle

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt kehittelytukea Huh huh –filmin elokuvalle Nokia – made in Finland.

NOKIA – made in Finland on elokuva rakkaudesta; 1990-luvulla vielä uinuva pikkukaupunki Salo, herää eloon rakastuessaan komeaan, tummaan, muualta muuttavaan Nokiaan. Rakkaustarinan loppu on maailmanhistoriaa.

Elokuvan ohjaa Maarit Lalli ja sitä käsikirjoitetaan tiimityönä. Elokuvan tuottaa Huh huh –filmi Oy.

Perjantaina, 30. joulukuuta 2016

KUUDES KERTA on Suomi 100 -juhlaohjelman ensimmäinen fiktioelokuva

Kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin (Kohta 18, 2012) ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Kuudes kerta on mukana Suomi 100 -ohjelmassa. Viihdyttävä ja raikas nykyaikainen elokuva tämän päivän Suomesta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 6.1.2017. Kuudes kerta on siis Suomen itsenäisyyden ja kotimaisen kulttuurin juhlavuoden ensimmäinen virallinen Suomi 100 -fiktioelokuva.

Suomalaisen kulttuurin juhlaa elokuvassa edustaa myös sivuosaesittäjä Dick Idman, jolle tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi tämän vuoden itsenäisyyspäivänä merkittäville kotimaisille taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille annettavan Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitalin.

Elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistönvälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei osaa sanoa ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Sivuosia elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman. Elokuvassa on mukana myös lukuisia muita nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman, Anna-Maija Tuokko ja Paavo Kinnunen.

Kuudes kerta –elokuvasta on nyt julkaistu myös toinen traileri: http://youtu.be/E2QzppC8I14

Facebook: www.facebook.com/kuudeskerta

Kuudes kerta ja Suomi 100 – www.suomifinland100.fi/project/kuudes-kerta

Torstaina, 8. joulukuuta 2016

Kutsuvierasensi-ilta 7.12.2016

 

Kuudes kerta -elokuvan tekijätiimi juhli kutsuvierasensi-iltaa Kinopalatsissa 7.12.2016.

Valokuvia ja tunnelmia ensillasta Kuudes kerta facebook -sivuilla.

 

Keskiviikkona, 19. lokakuuta 2016

Kuudes kerta elokuvan juliste julkaistu

untitled

Tiedote lehdistölle 19.10.2016

KUUDES KERTA -elokuvasta julkaistaan juliste ja lisää valokuvia

Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi yhdessä valkokankailla 6.1.2017

 

Kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin (Kohta 18, 2012) ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Kuudes kerta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 6.1.2017. Nyt julkaistaan elokuvan juliste ja lisää valokuvia. Löydät julkaisuvapaan materiaalin latauslinkit ja elokuvan synopsiksen tämän tiedotteen lopusta.

Kuudes kerta -elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistövälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei osaa sanoa ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Pihla Viitalan näyttelemä keski-iän kynnyksellä elävä Annika on naisroolina harvinainen.

– Annikan perhe-elämä ei ole onnistunut suunnitelmien mukaan ja Rickystä tulee hänelle pakokeino uupuneesta parisuhteesta ja elämästä, kuvailee Viitala roolihahmoaan.

– On harvinaista saada tehdä naisrooli, joka ei istu muottiin ja oletusarvoihin.

Sulava kiinteistönvälittäjä Rickyn rooli on ollut Antti Luusuaniemelle mielenkiintoinen työ.

– Rickyn ja Annikan seksuaalinen vetovoima toisiaan kohtaan on huumaavaa, mutta jatkuessaan se tuhoaa molemmat, Luusuaniemi pohtii.

– Tämän ristiriidan näytteleminen oli erittäin mielenkiintoista ja haastavaa.

Kuudes kerta tuo yhteen kaksi ihmistä, joilla on kohtaamisilleen selvät säännöt: seksiä, ei tunteita. Ainoana vaatimuksena on rehellisyys. Miten käy, kun vietti alkaa hallita ihmistä, eikä ihminen viettiä? Mitä tapahtuukaan, kun totuus saa toivomaan, että olisi sittenkin ollut parempi elää valheessa?

– Minua kiinnostaa ihminen. Valinnat ilman moralisointia. Millainen on maailmankuva ihmisellä, jolle valhe on yhtäläisen arkipäiväinen asia, kuin esimerkiksi tuoli? Minkälaisten lasien läpi hän näkee todellisuuden vai näkeekö hän sen nimenomaan ilman laseja? pohtii ohjaaja Lalli elokuvansa teeman taustoja.

– Haluan tällä elokuvalla päästää katsojan sukeltamaan maailmaan, ihmisen ytimeen, jota arkipäivässä ei suurimmalla osalla ole aikaa pohtia. Johonkin, jota meissä kaikissa on.

Sivuosia elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman. Elokuvassa on mukana myös lukuisia muita nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman, Anna-Maija Tuokko ja Paavo Kinnunen.

Kuudes kerta on lehdistön nähtävissä Helsingissä neljästi ennen ensi-iltaansa. Tammikuun alussa järjestetään lehdistötilaisuus, jossa elokuvan tekijät ovat haastateltavissa. Ohjaaja ja pääosanäyttelijät antavat marras-joulukuun aikana haastatteluita myös Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Vaasassa, Lahdessa, Porissa ja Hämeenlinnassa. Näistä tilaisuuksista tiedotetaan tarkemmin paikallisesti. Kutsuvierasensi-iltaa juhlitaan Helsingissä jo kuukausi ennen elokuvateatteriensi-iltaa.

 

Perjantaina, 29. huhtikuuta 2016

KUUDES KERTA –elokuvan traileri julkaistu

Kuva: Kimmo Metsäranta © 2015 Huh huh -filmi

Kuva: Kimmo Metsäranta © 2015 Huh huh -filmi

Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi näyttelevät seksiaddikteja Maarit Lallin uudessa elokuvassa

Tragikomedia Kuudes kerta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan tammikuussa 2017.

Elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi. Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistövälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei kykene sanomaan ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Sivuosia elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman. Elokuvassa on mukana myös lukuisia muita nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa KorttilaSebastian Rejman ja Paavo Kinnunen.

Huh huh –filmin tuottaman elokuvan käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja on Maarit Lalli.

 

Katso elokuvan traileri: https://youtu.be/KkWPZVxomx8

Kuudes kerta facebook: www.facebook.com/kuudeskerta

Tiistaina, 9. syyskuuta 2014

Ylen kolme tv-ohjelmaa, kolme radio-ohjelmaa ja yksi nettisivusto ehdolle Prix Europaan

pe2014_nominated_for_rgbTelevisiodokumenttien sarjassa voitosta kilpailee Laulu koti-ikävästä, jonka on ohjannut Mika Ronkainen. Kyseessä on Klaffi Tuotannot Oy:n ja Ylen yhteistuotanto. Dokumentti esitettiin Yle TV1 -kanavalla 6.1.2014.

Parhaan tv-fiktion palkintoa tavoittelee Maarit Lallin elokuvaan perustuva sarja, Kohta 18. Sarja on esitetty Yle TV2-kanavalla 5.3.2014 ja se on Huh-Huh Filmin ja Ylen yhteistuotanto. Ohjaajana toimi Maarit Lalli.

Television ajankohtaisohjelman sarjassa kilpailee Kasvot Syyrian sodalle. Valokuvaajana Niklas Meltio. Ohjaajat Ari Lehikoinen ja Vesa Toijonen. Ohjelman on tuottanut Ylen Asiaohjelmat ja se on esitetty Yle TV1:llä 14.11.2013.

Online-kategorian voitosta kilpailee Ylen toimittajien Me tiedämme missä asut -projekti. Työryhmään kuuluvat Hannele Valkeeniemi, Aki Kekäläinen, Jarkko Ryynänen,Juha Kiiskinen, Oskari Blomberg, Lassi Seppälä, Marko Hietikko ja Sanna Ukkola.

Radiofiktion kategoriassa voittoa tavoittelee Barnens korståg. Käsikirjoitus Gunilla Hemming ja ohjaus Marina Meinander, tuottaja Camilla Thelestam. Esitetty Yle Radio Vegalla 26.2.2014.

Radion musiikkiohjelmien sarjassa kilpailee kuunnelma Pimeän nimi. Ohjaus ja äänisuunnittelu Tiina Luoma. Käsikirjoituksen on tehnyt Pipsa Lonka. Sävellys ja pianisti: Gustav Nyström. Näyttelijät: Antti Holma, Minna Kivelä, Johannes Luoma,Lauri Tilkanen ja Jukka Voutilainen. Tuottajana toimi Pekka Savolainen. Kuunnelma on esitetty Yle Radio 1:ssä 18.5.2014.

Radioateljeen dokumentti Äiti, Alzheimer ja America – elämä laillisessa laittomuudessakilpailee radiodokumenttien sarjassa. Sen on tuottanut Harri Huhtamäki ja teknisen toteutuksen on tehnyt Tuomas Norvio. Kertojina ovat autenttisten äänien lisäksi Minna Haapkylä, Heidi Krohn ja Antti Reini. Äänimaisemamusiikin ovat tehneet Harri Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio ja Tapani Rinne. Dokumentti esitetään Yle Radio1:ssä 12.9.2014.

Tämän vuoden Prix Europaan ilmoitettiin yli 650 tuotantoa 35 maasta. Palkinnot jaetaan Berliinissä 24.10.2014.

Lähde: YLE